De meeste programma's zijn maatwerk die in overleg met u worden samengesteld. Om u een indruk te geven van de mogelijheden hierbij enkele suggesties voor activiteiten tijdens uw verblijf, of het nu als ontspanning is of als teambuilding of als incentive-programma er is voor elk wat wils.

Wandelingen

Er kan direct vanaf Ferme-Refat gewandeld worden. U kunt een lunchpakket meekrijgen, wij kunnen een lunch verzorgen op een vooraf-afgesproken plek, u kunt naar Brasserie Bellevaux wandelen en daar de lunch gebruiken. We beschikken over een GPS waarop enkele routes zijn uitgezet die u kunt gebruiken. Of u loopt gewoon lekker een klein rondje om een frisse neus te halen.

Mountainbiken

We kunnen zorgen dat goed onderhouden mountainbikes, met helmen en reparatie set voor u klaar staan. Over het algemeen echter zijn de bossen hier voor echte beginners te zwaar en dient men ook over speciale kleding te beschikken. Er zijn echter leuke routes over secundaire wegen naar Malmedy of Stavelot waarbij er toch flinke klimmetjes overwonnen moeten worden.

Outdoor activiteiten

Er zijn in de directe omgeving verschillende "outdoor-organisaties" die een veelvoud van sportieve activietien aanbieden zoals 4x4, Quad, Klimmen, Speleologie etc.  Hierbij enkele links naar deze organisaties: CooBike.beNew Life.be of Adrenalinecenter.com

Cultuur

Er is eigenlijk te veel om op te noemen, e.e.a. hangt natuurlijk ook helemaal af van uw interesse. Hierbij een greep uit enkele culturele activiteiten. In het oude centrum van Stavelot ligt de oude "Abbaye de Stavelot" met zijn verschillende musea, op afspraak zijn hier rondleidingen mogelijk. In Malmedy is een stadwandeling uitgezet, niet ver van Malmedy ligt "slot Reinhardstein"